petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ribolov, oprema za ribolov in ribiški forum

 

An angler on the Kennet and Avon Canal, Englan...
Image via Wikipedia

Ribolov je šport, je užitek in je relaksacija, kjer se človek lahko sprosti v lepotah narave, ob vodi in ob žvrgolenju ptic. Ribolov se lahko izvaja na rekah, v jezerih, manjših ribnikih ali na morju in zato ga delimo na krapolov, muharjenje, morski ribolov, tistega, ki ga pa izvajamo pod vodo pa na podvodnega. Povsod je pa bistvo enako, ujeti ribo, se sprostiti in uživati v lepotah, ki nam jih narava ponuja.

Tako kot za vsak drug šport je tudi za ribolov potrebna določena oprema, brez katere le-tega ne moremo izvajati. Osnova za vsakega ribiča bi morala biti kvalitetna ribiška palica, ribiška rola, najlon, plovec, uteži in pa trnki. Da bi vso to opremo lahko prenašal pa je po navadi potrebna tudi kakšna ribiška torba ali nahrbtnik, ki nam olajša naše gibanje. Za vse tiste, ki pa se z ribolovom ukvarjajo malce bolj resno in ob vodi ostanejo tudi malce več kot samo en dan, pa je potreben tudi kvaliteten šotor, ležalnik, stol in pa topla spalna vreča.

Spoznati ribolov ni tako enostavno, saj je le-ta precej kompleksna zadeva. Spoznavamo ga lahko s pomočjo različnih ribiških knjig, ki jih lahko kupimo ali si jih izposodimo, spoznamo ga lahko s pomočjo ribiških revij, ki jih je zadnje čase tudi v Sloveniji vse več in ne nazadnje lahko ribolov spoznamo na internetu, kjer je iz dneva v dan več ribiških strani, ki nam ponujajo informacije o opremi za ribolov, o ribiških hranah, o ribiških kampanjah in drugih zadevah iz sveta ribolova. Zelo pririočna zadeva za učenje o ribolovu pa je tudi ribiški forum, ki nam omogoča, da na njem postavimo vprašanje in nam na njega odgovorijo ribiči, zatorej, poiščite enega in sodelujte na njem.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: