sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Čokoladna vas se nahaja na Limbuškem obrežju reke Drave, v naravnem krajinskem parku Mariborsko jezero. Mimo nje vodi tudi priljubljena in lepo urejena Dravska kolesarska pot, ki povezuje Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško, čokoladna vas oziroma kavarna Teta Frida pa tako predstavlja čudovito mesto za postanek med kolesarjenjem. 

Tam se lahko posladkate z ročno izdelanimi čokoladnimi sladicami ali samo malo počijete ob razgledu na reko Dravo, ki teče mimo, si ogledate okolico ali pa preverite, če ne boste nemara na obrežju videli kakšno od redkih vrst ptic ali morda celo bobra – tudi ti namreč prebivajo tam, kar je dokaz, da je okolica res neokrnjena.

Super destinacija za uživanje v naravi

Čokoladna vas se sicer nahaja le 5 kilometrov od Pohorja, ki prav tako nudi veliko možnosti za kolesarjenje, pa tudi pohodništvo in različne druge aktivnosti v naravi, med mogočnimi pohorskimi gozdovi.

Čokoladna vas je sanjska destinacija za vse čokoholike
Čokoladne dobrote iz Čokoladne vasi

Nedaleč stran se nahaja tudi Mariborski otok, ki je znana turistična točka, pa tudi samo mesto Maribor ni daleč. Torej se lahko iz čokoladne vasi odpeljete do Maribora ali pa v obratni smeri ter tako naredite lep družinski izlet, na koncu pa se za piko na i nagradite še s čokoladnimi dobrotami v kavarni Teta Frida.

Čokoladna zgodba z Afriko v srcu

Zelo zanimiva pa je tudi zgodba, zaradi katere je čokoladna vas sploh nastala. Njen ustanovitelj je namreč podjetnik Uroš Mlakar oziroma njegovo podjetje Quadro, ki stoji tudi za zgodbo ročno izdelane čokolade Teta Frida.

Video: Afrika v srcu

Z njo je Štajersko podjetnik Uroš Mlakar uspešno povezal z Afriko oziroma majhno vasico v Molly – Koyata na severu Liberije, kjer ljudem enega od pomembnih virov preživetja predstavlja prav pridelava kakava.

Članki iz iste kategorije: