četrtek, 11 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Koktejl recepti

Koktejl recepti so zelo iskana vsebina sploh, ko pripravljamo zabave. Koktejl recepti nam pridejo prav ob vsaki priložnosti, ko želimo nekaj proslaviti ali pa se samo dobro zabavati. Koktejl recepti pa nam prav tako pripovedujejo zgodovino skozi vsebino svojih sestavin.

Če se v nekaterih koktajli receptih veliko pojavlja rum kot pomembna in hkrati tudi glavna vsebina to nakazuje, da je bil rum tistem obdobju, ko se je ta koktejl izoblikoval, v izobilju in sorazmerno poceni. Zgodovina nam razkriva ogromno stvari in nas hkrati popelje v razumevanje časov, ki bi nam drugače bili zastrti in nerazumljivi. Že v starem Rimu so se
zavedali kakšen pomen ima zgodovina zato so po latinsko izoblikovali načelo, da je historia est mater studiorum, kar prevedeno pomeni, da je zgodovina učiteljica življenja. To moramo sprejeti kot pomembno načelo, saj nam zgodovina sporoča, kaj se je v prejšnjih letih obneslo in kaj ne. Zato je tudi brez smisla ponavljati stare napake, ki so se izkazale za hudo napačne odločitve. S tem si človeštvo prihrani ogromno slabe volje in nestrinjanja, a le če se ozre nazaj na zgodovino in uvidi, kakšne posledice je imel potek dogodkov na čas, ki se je takrat odvijal. Vse skupaj je ciklično povezano in se v tem smislu tudi še naprej ponavlja.

Tako bomo čez nekaj let vedeli, kaj nam je ustrezalo in kaj ne, pa čeravno v sedanjosti, v tem trenutki, v katerem smo, ne vemo ali je neka odločitev prav ali ne in ali bi se morali odločiti kaj drugače, da bi spremenili posledice, ki jih bo to dejanje imelo v prihodnosti. V prihodnosti pa bomo že vedeli, če je bilo kaj narobe, se bomo temu izogibali in skušali ravnati prav nasprotno od tega, v upanju, da bomo ustvarili drugače učinke. Seveda ima vse to smisel, a prepogosto se zgodi, da ljudje pozabljajo stvari. V naših glavah ni prostora za vse, kar se nam zgodi, zato moramo pametno selekcionirati, kar si je pametno za neko daljše časovno obdobje zapomniti. S tem si bomo največ pomagali sami. Ne bodimo prepuščeni usodi in ne sklicujmo se na naključja.

Poznati zgodovino pomeni vedeti, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Izkoristimo to prednost in se globlje pozanimajmo o zgodovini. Da pa zgodovina ne bo presuhoparna si priskrbimo koktejl recepte in si ob prebiranju le teh ustvarimo neko sliko o načinu življenja, ob tem pa si lahko pripravimo še slasten in osvežujoč koktejl, ki poživi celotno telo in naš razum. Koktejl recepti vsebujejo vse to in še več.

Članki iz iste kategorije: