sobota, 30 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Muffini

2 wicker baskets full of muffins sit on a blue...
(Photo credit: Wikipedia)

Ste si ravno zaželeli mehke, slastne in še vroče muffine? Potešite svoje želje in poskrbite, da bodo muffini še danes na vašem jedilniku!

Redko kdo se jim lahko upre, redko kdo jih ne mara. Gre namreč za eno najbolj slastnih in nenasitnih sladic, ki pa s sabo prinese tudi veliko dozo kalorij, zaradi česar se ji velika večina ljudi tudi izogiba. Če ste mislili, da zato, ker ne bi bili okusni, ste bili v veliki zmoti! Muffini so tako imenovana »tuja« slaščica, saj je njihova zasnova in sama ideja k nam prišla iz tujine. Najbolj priljubljeni so zagotovo preko luže, kjer se ljudje z njimi naslajajo že vrsto let in kjer imate na razpolago najrazličnejše okuse – ni, da ni.

Muffini so lahko odličen začetek dneva ali pa sladka razvada preden se odpravite v deželo sanj. Otroci se nad njimi še posebej navdušujejo – ne samo nad njihovim okusom, temveč tudi nad samo izdelavo. Prav ste slišali, največji užitek pri muffinih je ravno njihova peka. Gre za slaščico pri kateri lahko povsem sprostite domišljijo in si izdelate takšne po vašem okusu. Pri tem ni meja, v kolikor želite jih lahko napolnite z marmelado, čokolado, kokosom, posujete s čokoladnimi mrvicami in podobno. Pustite domišljiji prosto pot! Da pa boste dobili vsaj približno predstavo o tem kako naj bi potekala izdelava muffina, smo vam pripravili enostaven recept. Ker obstajaj malo morje muffinov z različnimi okusi in nadevi in zato obstajajo tudi različni recepti, nekatere sestavine priredite po vaših željah.

POTREBUJETE:

  • 300 g katere koli sestavine po okusu (vanilija, kokos, čokolada, jagode, borovnice, ipd.)
  • 70g stopljenega masla
  • 2 skodelici moke
  • Pecilni prašek
  • Sladkor (po okusu – navadno 0,5 skodelice)
  • Ščepec soli
  • Četrtino skodelice mleka
  • 2 jajci ter vanilijev sladkor

Sama priprava pa poteka tako, da najprej segrejete pečico na približno 200°C in z maslom pomažete pekač, da se muffini med peko ne bodo prijeli na pekač. V posodi zmešate maslo in vanili sladkor do gladke mase, nato dodajte jajca ter sladkor in ju nežno primešajte. V posebni posodi pa skupaj zmešate sol, mleko in pecilni prašek in vse skupaj dodate k prej omenjeni mešanici. Pridobljeno maso zgnetite v moki in ji na koncu dodajte izbrano sestavino po vašem okusu (vanilija, čokolada, ipd.). Ko ste vse skupaj dobro premešali in pregnetli, zmes porazdelite po pekaču za muffine in pazite, da boste vsako posodico napolnili samo približno 2/3 in nikakor ne polno. Vse skupaj pecite na 200°C in približno 25 minut oziroma vse dokler muffini ne pridobijo zlato – rjave barve.

Pri prvi peki vam vsekakor svetujemo, da se držite nekega preverjenega recepta, čez čas pa nato pričnete eksperimentirati s svojimi okusi. Prepričani smo v to, da vam bodo muffini uspeli in, da bo vse skupaj izjemno okusno!

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: