sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Nagrobni spomeniki različnega materiala

Nagrobni spomeniki so namenjeni predvsem za spomin preminulim, da jim uredimo prostor, kjer bodo lahko večno v miru počivali. Kako bo grob narejen in kakšen bo na njem napis, je čisto odvisno od vsakega posameznika. Izdelovalci nagrobnikov vedno upoštevajo želje strank in nagrobni spomenik uredijo natančno tako kot jim je bilo naročeno. Ko vi podate želje in izdelovalci podajo nasvete, se skupaj izvede skica in naredi načrt kako naj bo nagrobni spomenik sploh izgledal.nagrobnik
Iz kakšnega materiala naj bo narejen, kakšne barve, kakšne oblike in seveda napis, ter vsi dodatki, ki jih želite na njem. Za izdelavo in okraševanje nagrobnega spomenika je potrebno nameniti nekoliko več pozornosti, saj tam počiva človek, ki je nekomu ogromno pomenil in je pomembno, da je ta prostor temu tudi primeren.

Nagrobni spomeniki in material

Iz kakšnega materiala bo nagrobni spomenik je popolnoma odvisno od vaših želja.
Na voljo so vam:
– Granit
– Marmor
– Kvarcit
– Onyx
– Porfirj
– Peščenjak
– Skriljavc
– Travertini
– Woodstone
– Brickstone
– Luxury
– Silestone
– Natura
Vsi ti materiali so vam na voljo, da z njim izdelajo nagrobni spomenik (www.vmkunovar.si). Pomembno pa je tudi kakšne oblike naj bo spomenik, ter kakšne velikosti. Nekateri si zaželijo kipe, križe, plošče in podobne zadeve, ki krasijo nagrobne spomenike. Vsekakor pa vam kamnoseštvo ne ponija le izdelavo nagrobnih spomenikov, ampak vam je na voljo tudi pri prenovi že obstoječega. Saj vsi vemo, da se spomeniki čez čas spremenijo, črke zbledijo in je potrebno vse to obnoviti.

Na nagrobnem spomeniku pa vsekakor ne sme manjkati napis

Napis ima zelo pomembno vlogo na nagrobne spomeniku, saj lahko vidimo, kdo tam počiva. Nanj se napiše tudi letnica rojstva in letnica smrti. Nekateri pa radi dodajo še kakšen žalni verz ali kaj podobnega. Skratka z napisom izkažemo spoštovanje in poleg lahko dodamo še tudi kakšno sliko. Napisi so lahko različnih vrst, lahko so kovinski, keramični, peskani, strojno ali pa tudi ročno izdelano. Odvisno od želje vsakega posameznika.

Dodatki za nagrobne spomenike

Velikokrat pa nekdo za konec želi na nagrobni spomenik dodati še kakšno malenkost, ki bo vse skupaj polepšala. V tem primeru s vam na voljo vaze, luške, razni kipi, stojala za sveče, sveče, golobčki vrtnice in podobni dodatki, ki izražajo spoštovanje in mir.

https://www.youtube.com/watch?v=ydZzjJqY1ks&spfreload=5

Članki iz iste kategorije: