sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zabavne stvari, ki jih lahko doživite pri Niagarskih slapovih

Plovilo Hornblower, prvotno Maid of the Mist, je morda staro, a še vedno dobro. To je še vedno najbolj priljubljena atrakcija na tem območju, ki deluje že od leta 1846, saj prevaža ljudi do meje Združenih držav Amerike. 

Leta 1885 so se odločili, da bodo delovali kot turistična atrakcija in potnikom omogočili, da si slap ogledajo od blizu in osebno. To je lahko zelo vznemirljiva izkušnja, saj se približate slapu. Plovilo Hornblower se zapelje naravnost v podkev, kjer vas obkroži grmeča voda. 

Pričakujte, da boste med to dejavnostjo mokri, vendar vam ni treba skrbeti, saj turistom ponudijo dežne jopiče.

Niagarski slapovi in Hornblower
Niagarski slapovi in Hornblower

Whirlpool Jetboat

Čeprav se ne nahaja prav pri Niagarskih slapovih, se morate do njih na odpraviti, da bi prišli do Whirlpool Jetboata. 

Izlet z vodnim čolnom Whirlpool je oddaljen le 10 minut vožnje od Niagarskih slapov do ceste Niagara Parkway, ki vam bo zagotovo prinesla čisti adrenalin. 

Na potovanju po reki Niagara do vrtinca lahko ostanete suhi ali pa se zmočite. Vse, kar pride v vrtinec, ne bo nikoli prišlo ven, vendar vas bo vožnja, polna akcije, peljala tik ob njem.

Ogled Niagarskih slapov z Whirlpool Jet Boat

Občutite pravo moč reke Niagare, medtem ko se prebijate skozi brzice s trojnim turbo dizelskim jetboatom, ki omogoča krmiljenje in pogon. 

To je resnično enkratna življenjska pustolovščina, ki je ne želite zamuditi. 

Pot za slapovi

Čeprav je najbolj priljubljena atrakcija na Niagarskih slapovih še vedno ladja Hornblower, pa vam bo zagotovo še bolj všeč pot za slapovi. 

Ta se od vrha slapu do sredine kaskade spušča 125 metrov. Nato boste lahko raziskali tunele, ki se že 130 let prepletajo na hrbtni strani slapov. 

To je najboljši način, da slišite grmenje in doživite moč Niagare. 

Ko si boste ogledali zakulisje, se odpravite na razgledno ploščad ob slapovih, kjer si jih lahko ogledate iz prve roke. 

Tudi pri tej atrakciji pričakujte, da boste imeli zelo mokra oblačila. 

Clifton Hill

Obisk Niagarskih slapov ne bo popoln, če se ne ustavite v muzejih in trgovinah na tako imenovani »ulici zabave«. Clifton Hill ima nekaj za mlade in stare, od hiš strahov do muzejev voščenih lutk, Drakulovega gradu in še več.  Medtem ko ste v njem, si privoščite popoln povratek v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja in se podajte v eno od hiš strahov.

Članki iz iste kategorije: