četrtek, 29 februarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zadovoljite svojo željo po potepanju v Dubrovniku

Stradun 

Glavna ulica starega mestnega jedra Dubrovnik, Stradun, je dolga 300 metrov, tlakovana z belim apnenčastim tlakovanjem, na njej pa so dejavne trgovine in kavarne. V juliju in avgustu, zlasti ko sonce zaide in se kraj nekoliko ohladi, se ulica napolni z gostinci in ljudmi, ki iščejo nočno življenje.

Stradun, Dubrovnik
Stradun je najbolj znana ulica Dubrovnika

Tradnjava sv. Janeza

Prvotna obrambna utrdba na vzhodnem obrobju starega mesta je masivna zgradba, v kateri se danes nahaja več zanimivih znamenitosti, kot sta Pomorski muzej in Dubrovniški akvarij z izjemno zbirko morskih konjičkov. 

Dubrovniška katedrala

Dubrovniška katedrala v baročnem slogu se ponaša s čudovito notranjostjo. Med obiskom si oglejte zakladnico, v kateri so razstavljene številne zlate in srebrne relikvije iz preteklih stoletij, ki imajo pomembno vlogo v zgodovini kraja. 

Staro mesto Dubrovnik, Hrvaška

Vožnja z žičnico z veličastnim razgledom

Če vas od hoje začnejo boleti noge, jim ne pozabite privoščiti prepotrebnega počitka in si ga popestrite z vožnjo z žičnico, ki vas bo popeljala na hrib Srd. Na vrhu boste našli bar z razgledom in vojni muzej. Če ste pripravljeni na nekaj gibanja, se lahko namesto tega odpravite na hrib in se pri povratku navzdol zapeljete z žičnico. 

Utrdba Lovrijenac

Trdnjava Lovrijenac, ki stoji na visokem skalnatem nasipu tik ob vzhodnem mestnem obzidju, je trdnjava, ki se dviga 37 metrov nad gladino in ima 12 metrov debele stene. Ta dubrovniški Gibraltar služi kot izjemna turistična znamenitost in kot slikovito prizorišče poletnega festivala mesta, ki poteka vsako leto. 

Obiščite muzeje z dubrovniško kartico

Dubrovnik (Hrvaška) ima vrhunske muzeje, med katerimi lahko izbirate. Če je vaš cilj, da se odpravite po muzejih, je najbolje, da si priskrbite dubrovniško kartico, ki velja za 1 dan, 3 dni ali 7 dni. Ta kartica omogoča brezplačen vstop v več muzejev, mestno obzidje in galerije po mestu ter še en muzej v Cavtatu, očarljivem bližnjem mestu. 

Kartica služi tudi kot avtobusna kartica, ki omogoča brezplačne vožnje z javnim mestnim prevozom in kuponi. Kartica je opremljena tudi z brezplačnim vodnikom, zato boste denar, ki ste ga porabili zanjo, zagotovo dobro unovčili. Rektorska palača, Muzej moderne in sodobne umetnosti, Pomorski muzej, Etnografski muzej in Muzej domovinske vojne so med najboljšimi možnostmi, kamor se lahko odpravite, če želite raziskati zanimivo zgodovino tega območja.

Članki iz iste kategorije: