četrtek, 29 februarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Navigacijske naprave za avtomobile in motorje

Namenska GPS naprava je priročna

Dandanes je mogoče opaziti veliko število ljudi, ki uporabljajo svoj pametni telefon kot GPS napravo. To je idealna rešitev, če občasno potrebujemo pomoč računalniškega oziroma satelitskega vodenja pri vožnji. Ni pa najbolj primerna rešitev, če se pogosto vozimo v neznane kraje. V slednjem primeru so namenske navigacijske naprave izredno priročne, saj so namenjene vsakodnevni uporabi. Velik zaslon nam bo omogočil brez-težavno sledenje začrtani poti na zemljevidu. Na zaslonu pa bodo izpisane tudi druge uporabne informacije, kot je bližina hotelov, mehanične delavnice, alternativne poti ipd.

Z avto kamero posnamemo dogajanje na cesti pred nami.

Visoka zanesljivost navigacije pri delovanju

Uporaba pametnih telefonov kot navigacijskih naprav je res vsestranska. Načeloma lahko uporabljamo skoraj vse funkcije, ki jih lahko zasledimo pri namenskih izvedbah GPS naprav. Je pa res, da je pametni telefon lahko od časa do časa precej nezanesljiva naprava. Pri uporabi navigacije se nam lahko prične posodabljati, kar pomeni, da ga morda ne bomo mogli uporabljati tudi po več minut. Na zaslonu se nam lahko pričnejo izpisovati sporočila in druga obvestila, ki nam zastrejo pogled na začrtano pot in še mnogo več. Te majhne nevšečnosti nam lahko povzročijo veliko težav, kar je še posebej opazno, če se vozimo po nepoznanih poteh.

Avto kamere povečajo varnost vožnje

Vse več voznikov se odloči za nakup avto kamere, ki se jo namesti v sprednji del kabine vozila. Glavni namen avto kamere je ta, da neprekinjeno zajema sliko v obliki videa ceste pred nami. Tako je mogoče posneti nesreče, ki so se pripetile drugim voznikom ali nam. Te dokazi pa so izredno uporabni, če želimo dokazati, kaj se je zares zgodilo policiji ali drugim državnim organom v primeru nesreče. Obenem pa lahko z njo posnamemo nasilne voznike, ki ogrožajo svojo in varnost drugih udeležencev v prometu.

Članki iz iste kategorije: