torek, 4 oktobraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pomembne lastnosti vsake kosilnice

Jahalna ali navadna kosilnica

V ponudbi lahko zasledimo različne jahalne in navadne kosilnice. Če imamo večji travnik, je jahalna bencinska ali električna kosilnica boljša izbira. Tako si prihranimo nepotrebno hojo in hitreje opravimo s košenjem. Res je, da je vzdrževanje v tem primeru dražje, vendar če veliko kosimo, je to najboljša izbira. Poleg tega lahko na samo napravo namestimo različne dodatke, kot so vreče za zajem trave ipd. Večji modeli pa omogočajo, da na njih uporabimo plug za odstranjevanje snega, kljuko za vleko prikolic ter stroje za oranje in rahljanje zemlje.

Vsestranske potisne kosilnice

Eden izmed najbolj popularnih pripomočkov za košenje trave je ravno potisna kosilnica. Na voljo so v mnogih različnih konfiguracijah, oblikah ter drugih zmožnostih. Možno je, da sami potiskamo napravo ali pa ima vgrajen motor. Pri motornih izvedbah so kolesa izredno pomembna, saj določajo, kako bomo kosilnico lahko uporabljali. Tako poznamo:

Kosilnice s sprednjim pogonom

Odlične za uporabo, ko moramo odstraniti veliko plevela in drugih ovir. To nam omogoča, da pritisnemo na ročaj in obrnemo kosilnico v ostre ovinke, kjer želimo pokositi travo.

Članki iz iste kategorije: