torek, 21 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Najem prevoznega sredstva za poletno pustolovščino

Izbira pravega ponudnika za izposojo prevoznega sredstva za počitnikovanje

A pojdimo lepo po vrsti. Še preden si izposodite oziroma za določen čas najamete avtodom, avtomobil ali katero drugo vrsto prevoznega sredstva, boste morali najti ustreznega ponudnika. Na trgu jih je kar nekaj. Ponujajo vam različne opcije za najeme prevoznih sredstev. Na izbiro so različne znamke, velikosti. Če je le možno, si izberite čim novejši tip želenega prevoznega sredstva. In zakaj je to tako pomembno? Možnost okvare izposojenega sredstva bo tako bistveno manjša.

Raje izberite prevozno sredstvo manj znane blagovne znamke, ki je povsem novo, kot pa sredstvo znane blagovne znamke, ki je staro deset ali pa več let. In ko boste izbirali med kopico ponudnikov za najem avtomobila ali avtodoma, ne pozabite preveriti še kakšne izkušnje uporabnikov. V veliko pomoč pri tem so vam lahko družabna omrežja, kot je na primer Facebook. Preko omrežij pa ne nazadnje lahko ponudnikom postavite še kakšno svoje konkretno vprašanje.

Ponudniki vam ponujajo različne opcije za najeme prevoznih sredstev.

Vožnja z avtodomom na počitnice se bistveno razlikuje od vožnje z avtom

Tako kot je izposoja avtodoma nekaj povsem drugega od najema avta, enako velja za samo vožnjo. Vožnja z avtodomom se namreč zelo razlikuje od vožnje z osebnim avtomobilom. Avtodom je precej večja, širša pa tudi daljša vrsta vozila. To je zlasti očitno pri vožnji skozi zavite ovinke. Z avtodomom boste morali vedno spremljati dogajanje tudi v stranskih ogledalih. Še toliko bolj boste morali biti pozorni  na ozkih ter ovinkastih cestah. Zadnja kolesa morajo ostati na cesti in nikakor ne na obcestni bankini. Potrebno se bo tudi navaditi, da ne boste povsem videli nazaj. Ravno zato je še toliko pogosteje potrebno uporabljati stranska ogledala.

Vsekakor pa je največji izziv za prav vse avtodomarje parkiranje. Kljub temu lahko trdimo, da parkiranje z moderno zasnovanim avtodomom v resnici ne predstavlja prav nobenega večjega strahu.

Članki iz iste kategorije: